h1

Trip Gunung Gap dan Ulu Semangkuk

March 20, 2017

Trip ni trip muslimah aje, mencari ketenangan diri by kak Rehan. Asal memanjat je sebab cari ketenangan kan. Jiwa penuh kekacauan. Isk. 

Bergerak naik selepas Subuh. Senang kacang track dia. Kalau nak gi yang lagi tinggi dari Broga, boleh pergi ini. Covet dua gunung terus. Cuma Gap tak ada apa sannklgat. View biasa sahaja and susah nak ambik view.

Target dari bawah ke Gap adalah lebih kurang 1 jam 30 minit. Rehat jap kat situ, then teruskan perjalanan lagi 1 jam 3p minit ke Ulu Semangkuk. 

Since track jelas, ada tanda ribbon merah barricade tape. Ramai jugak yanh pergi dalam group kecil. Hari kami naik ni, ada 3 group sahaja. Group pertama group 3 orang lelaki. Jumpa dekat Gap. Kami nak naik Ulu Semangkuk, diorang nk balik. Sempat suruh kami hati hati. Sebab nampak kami hanya berempat kot, perempuan semua. 

Inilah dia puncak Ulu Semangkuk. 

Bendera untuk props ada dua. Tak payah rebut k. Haha. 

Ada ini jugak. Beirut. Penanda puncak. 

Terima kasih Yun, sudi bawak. Next kita pergi Negeri Sembilan pula k. 

Advertisements

2 comments

  1. ehemm..macam kenaiii ja ekekekek..sakan depa hiking jelly tau


    • Tq singgah..meh kami nak simpan blog ampa kat link kami 😍😍😍



Send Your Feedback Here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: